Alan Tarama Nedir ?

04-08-2023 14:50
Alan Tarama Nedir ?

Alan Tarama Nedir ?


Alan tarama, metal, maden ve su yataklarının uzun mesafelerden tespit edilebilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu tarama yönteminin geçmişi, yaklaşık 5000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. İnsanlar tarih boyunca belirli şekillere sahip ağaç dalları veya çubuklar kullanılarak su kaynaklarını bulmayı keşfetmişlerdir. Bu yöntemde, kütleler ile statik enerji arasında ki mantık kullanılarak su kaynakları bulunmuştur. Bugün, su ve maden yataklarının tespitinde kullanılan cihazlar, bu mantığa dayanan ve alan tarama cihazı olarak adlandırılan cihazlardır. 


Dünya, manyetik çekim ve itme kuvvetleri ile yüklü bir küredir. Bu kuvvetler, birbiriyle etkileşime giren maddeler arasında eşit veya zıt yönde etkileşimlere neden olur. Toprak altında bulunan metallerin varlığı, uzun süre boyunca toprak içinde kalmaları sonucunda yaydıkları frekansaların etkinliği ve gücünün artmasıyla tespit edilmesiyle daha kolay hale gelir.




Alan Tarama Cihazı Ne İşe Yarar ?


Alan tarama cihazları, toprak altında uzun süre kalmış metallerin oluşturduğu enerjiyi tespit etmek için kullanılır. Bu enerji, yer altından 45 derecelik bir açıyla yer yüzüne çıkar. Bu cihazlar, özellikle geniş arazilerde ve derinliklerde bulunabilecek metalleri ve boşlukları tespit etme yeteneğine de sahiptir. Alan tarama cihazları, kullanıcının hareket edebildiği bir sistem aracılığıyla statik enerjiyi algılar ve kullanıcıya yönlendirme yapar.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.